Stiati ca Nokia 1100...?


Cel mai vândut telefon mobil din istorie şi mai nou şi CEL MAI SCUMP! Mai ştie cineva cum arăta Nokia 1100? Au fost vândute mai mult de 250 de milioane de bucăţi în întreaga lume. A fost nu doar cel mai bine vândut telefon mobil, dar şi cel mai bine vândut dispozitiv electric din istorie, până în prezent.

Şi acum urmează partea distractivă: sunteţi cumva posesorul unui Nokia 1100 RH-18 sau Nokia 1100 RH-38 fabricat în 2004, la Bochum, în Germania? Se pare că puteţi cere pentru acest model şi până la 25,000 de euro!

De ce?

Prin anul 2009 a circulat o farsă în legătură cu acest telefon. Se spunea că acest model suferă de un bug care permite ca acest telefon să fie reprogramat software astfel încât să fie folosit un alt număr de telefon decât cel de pe SIM-cardul introdus în aparat: mai precis, telefonul recepţiona SMS-urile destinate unui alt număr. S-ar fi putut astfel fura parole bancare trimise către utilizatori prin SMS de către bancă pentru finalizarea unor tranzacţii (mobile Transaction Authentication Number), conturi bancare, numere de carduri asociate cu un anumit număr de telefon şi orice alte informaţii care pot aduce bani. Poliţia din mai multe ţări ar fi raportat şi cea mai scumpă tranzacţie identificată: 25,000 de euro (faţă de preţul normal, de sub 50 de euro) pentru un astfel de telefon.

Nokia 1100 are într-adevăr o problemă de soft, care face dificilă stabilirea numărului de pe care se trimit SMS-uri. Cei care vor să trimită SMS-uri fără sa fie rapid localizaţi pot fi interesaţi de acest telefon.

Nu stiati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu